Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het tweede machinetijdperk

De weg naar meer welvaart in een gedigitaliseerde wereld

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789401422123
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Digitale technologieën, met hun hardware, software en netwerken, vervullen steeds meer taken waarvan men tot voor kort dacht dat het exclusief mensenwerk was. We beschikken tegenwoordig over een schatkamer aan technologische hulpmiddelen en we hebben bijna grenzeloze toegang tot informatie, cultuur en ontspanning. De keerzijde is dat dit alles ons leven op bijna ieder gebied op z’n kop zet.

'Het tweede machinetijdperk' laat zien hoe mens en bedrijf het met succes kunnen opnemen tegen de machine. Een optimistisch boek dat onze manier van denken over technologie, samenleving en economische groei voorgoed zal veranderen.

Specificaties

ISBN13:9789401422123
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2014
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (6)

interview
Galerij der Groten - Erik Brynjolfsson: ‘We zijn pas op de helft van het schaakbord’
Jeroen Ansink 28 november 2018 Een zoon van een kernfysicus met een zwak voor het bedrijfsleven. Erik Brynjolfsson wil boven alles maatschappelijk relevant zijn, maar ontdekte al vroeg in zijn leven dat hij het schrijven over management interessanter vond dan het praktiseren ervan.
interview
Andrew McAfee: ‘De beste leiders in het AI-tijdperk stappen opzij’
Jeroen Ansink 20 augustus 2018 Managers moeten kunstmatige intelligentie niet vrezen, maar juist omarmen, zegt AI-denker Andrew McAfee. Waar machines superieur zijn in het maken van rationele afwegingen, zijn er nog genoeg taken die alleen mensen kunnen uitvoeren. ‘Ik ben een uitgesproken optimist.’
nieuws
Computers en arbeidsproductiviteit
Ger Post 12 december 2017 Dat computers banen gaan overnemen omdat ze veel efficiënter en productiever zijn, lijkt helder. Maar auteurs trekken juist die productiviteit in twijfel.
interview
Andrew McAfee: ‘Ons lot wordt niet bepaald door de machine’
Jeroen Ansink 5 februari 2015 De automatisering van de arbeidsmarkt heeft nu ook de middenklasse bereikt, zegt MIT-wetenschapper Andrew McAfee in Het tweede machinetijdperk. Waar de Industriële Revolutie de limieten van de menselijke spierkracht te lijf ging, richt het tweede machinetijdperk zich op de beperkingen van de geest. ‘Het is aan ons om de groeiende taart eerlijk te verdelen.’
nieuws
Het einde van de arbeidspsycholoog
Ger Post 14 januari 2015 Hoe vaak hebt u bij Facebook op ‘like’ gedrukt? Tien keer? Dan kent Facebook u beter dan uw naaste collega’s. Meer dan 70 keer? Dan kent het bedrijf u beter dan uw vrienden. Bij meer dan 150 likes verslaat het bedrijf uw familieleden en boven de 300 weet het bedrijf meer over u dan uw echtgenoot.
nieuws
Rise of the Machines
Jeroen Ansink 25 november 2014 Het is het ultieme schrikbeeld van menig burger en politicus: een wereld waarin robots zo slim en veelzijdig worden dat ze de mens uiteindelijk overbodig zullen maken. Zoals de inmiddels overleden Nederlandse grootmeester Jan Hein Donner het verwoordde toen hem gevraagd werd hoe hij zich zou voorbereiden op een schaakpartij tegen een computer: ‘Ik zou een hamer meenemen.’ Is die vrees terecht?

Over Erik Brynjolfsson

Erik Brynjolfsson is gespecialiseerd in economie en technologe. Hij is verbonden aan het prestigieuze MIT.

Andere boeken door Erik Brynjolfsson

Over Andrew McAfee

Andrew McAfee (bachelor’s in mechanical engineering en master's in management van MIT, promotie aan Harvard Business School) slaat al meer dan een decennium een brug tussen wetenschap en het grote publiek. Zo muntte hij in 2006 de term Enterprise 2.0 om een nieuwe generatie ondernemingen aan te duiden die sociale platformen als Facebook en Twitter in hun ondernemingsmodel integreerden. Als opinieleider brak hij door met Race against the Machine, dat hij 2012 samen met Erik Brynjolfsson in eigen beheer uitgaf. De samenwerking met zijn MIT-collega was zo succesvol dat het duo nog twee boeken schreef: Het tweede machinetijdperk (2014) en Platform, Machine, Crowd (2017).

Andere boeken door Andrew McAfee

Inhoudsopgave

1. De grote verhalen
2. De vaardigheden van de nieuwe machines: de technologie snelt vooruit
3. De wet van Moore en de andere kant van het schaakbord
4. De digitalisering van bijna alles
5. Innovatie: achteruitgang of nieuwe combinatie?
6. Kunstmatige en menselijke intelligentie in het tweede machinetijdperk
7. Computerwelvaart
8. Wat het bbp ons niet vertelt
9. De spreiding
10. De grootste winnaars: sterren en supersterren
11. Gevolgen van de overvloed en de spreiding
12. Leren samenwerken met machines: aanbevelingen
13. Beleidsaanbevelingen
14. Aanbevelingen voor de lange termijn
15. Technologie en de toekomst (wat niet hetzelfde is als ‘Technologie is de toekomst’)

Dankwoord
Noten
Bronnen illustraties
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het tweede machinetijdperk