Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Projectmanagement op basis van NCB versie 3

IPMA-C en IPMA-D

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789401800549
EvergreenTotaal 595 dagen
Verkooppositie 3009Hoogste positie: 20
Direct te downloaden

Samenvatting

Mede door de verschijning van de eerste druk van dit boek, in 2008, is de belangstelling bij projectmanagers om een training te volgen op basis van de IPMA-C of IPMA-D examens zeer sterk gegroeid. Ook is het aantal opleidingsinstellingen dat trainingen aanbiedt voor deze examens, zeer sterk toegenomen.

Dit boek was het eerste en enige boek dat de volledige leerstof voor IPMA-D en IPMA-C aanbood, afgestemd op de CITO-eindtermen voor beide examens.

In deze tweede druk is de inhoud aangepast aan de nieuwe CITO-eindtermen, versie 2011. Op basis van duidelijke uitspraken uit de markt is er voor gekozen om weer één boek uit te brengen dat zowel voorbereidt op het IPMA-C examen als op het IPMA-D examen. De hoofdopzet is dan ook niet gewijzigd. Wel zijn er onderwerpen weggelaten en toegevoegd, aansluitend op de nieuwe eindtermen. Bovendien wordt er nu een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de teksten die bedoeld zijn voor IPMA-C én IPMA-D, en de teksten die alleen aansluiten op de IPMA-C eindtermen.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met projectmanagement en voor degenen die een IPMA-C of IPMA-D examen willen afleggen en zich willen laten certificeren als projectmanager.

De inhoud van dit boek is gebaseerd op de NCB versie 3 van IPMA-NL. Daarmee biedt dit boek een uitgebreide en grondige verkenning van het vakgebied van de projectmanager, gebaseerd op de 46 competenties die de NCB onderscheidt. Deze competenties zijn verdeeld in drie gebieden:
- Technische competenties
- Gedragscompetenties
- Contextuele competenties

De consequente structuur van alle hoofdstukken maakt dat het boek goed toegankelijk is, ondanks het grote aantal behandelde onderwerpen.

De auteurs sluiten bij de nadere toelichting van de competenties aan op de in de CITO-eindtermen vermelde referentieliteratuur. In principe zijn dat de publicaties die in Nederland en België gelden als de belangrijkste projectmanagementliteratuur. Die literatuur gaat veelal slechts in op één of enkele aspecten. Een van de sterke punten van 'Projectmanagement op basis van NCB versie 3' is dan ook dat het totale kennisgebied van projectmanagement, met alle aspecten, in een brede samenhang aan de orde komt.

Er is gekozen voor een open schrijfstijl, waardoor de inhoud goed toegankelijk is. Tekstboxen (kaderteksten) naast de hoofdstekst met praktijkvoorbeelden bieden extra verduidelijking bij de hoofdtekst.

De inhoud van het boek is gereviewd door een uitgebreid team van ervaren IPMA-trainers en IPMA-gecertificeerde projectmanagers.

Specificaties

ISBN13:9789401800549
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:653
Druk:2
Verschijningsdatum:26-10-2011
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

4.6 van de 5
10 stemmen
6
4
0
0
0

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Gabor Vis van Heemst

Gabor Vis van Heemst is directeur van intrprimus project- en programmamanagement. Intrprimus wil voor haar klanten 'bijzondere dingen doen met bijzondere mensen'. Gabor helpt zijn klanten met de verdere professionalisering van hun projectomgeving en het verhogen van de toegevoegde waarde van veranderingen. Hij zet zich al jaren als manager en consultant/trainer met passie in voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied projectmanagement en de toepasbaarheid daarvan binnen organisaties. Zijn droom is telkens weer dat de verandering gaat leven voor de betrokkenen en zodanig wordt ingezet dat het duurzaam bijdraagt.

Andere boeken door Gabor Vis van Heemst

Over Roel Riepma

Roel Riepma (1960), bedrijfskundige, is zelfstandig gevestigd organisatietrainer en adviseur te Zwolle. Hij werkt vanuit de naam NZCHT. Voor hogescholen en bedrijven stelt NZCHT - vaak met een team - effectieve leerprogramma's samen en voert deze uit. Mensen raken door de trainingen meer bij elkaar en actuele vraagstukken betrokken. Ook leren ze hun eigen rol en taak binnen het geheel effectief, efficiënt en vanuit eigen kracht op te pakken. Door de persoonlijke en omgevingsgevoelige aanpak ontwikkelen mensen, teams en organisaties zich op een positieve manier.

Andere boeken door Roel Riepma

Inhoudsopgave

Ten Geleide

1. Inleiding
-Kernconcepten
-Certificering

2. Projectorientatie

3. Competentieontwikkeling

Technische competenties
4. Voorbereidingsfase (het)
4.01 Projectinrichting
4.02 Belanghebbenden
4.03 Projectorganisatie
4.04 Projectvoorwaarden en projectdoelen
4.05 Scope en resultaat
4.06 Risico's en kansen
4.07 Criteria voor succes en falen

5. Inrichtingsfase (het)
5.01 Kwaliteit
5.02 Projectstructuren
5.03 Tijd en projectfasen
5.04 Plannen van mensen en middelen
5.05 Kosten en financiering

6. Uitvoering (het)
6.01 Inkoop en contractering
6.02 Wijzigingsbeheer
6.03 Projectbeheersing en rapportage
6.04 Informatie en documentatie
6.05 Projectafsluiting

Gedragscompetenties
7. Gedragscompetenties (ik)
7.01 Betrokkenheid en motivatie
7.02 Zelfbeheersing
7.03 Assertiviteit
7.04 Ontspanning
7.05 Openheid en contactvaardihgeid
7.06 Creativiteit
7.07 Resultaatgerichtheid
7.08 Efficiency
7.09 Betrouwbaarheid
7.10 Waardengevoeligheid
7.11 Ethiek
7.12 Leiderschap

8. Sociale vaardigheden (wij)
8.01 Communicatie
8.02 Teams
8.03 Probleem oplossen
8.04 Adviseren en raad geven
8.05 Onderhandelingsvaardigheid
8.06 Conflicthantering en crisisbeheersing

Contextuele competenties
9. Doorvoeren veranderingen (zij)
9.01 Programmaorientatie
9.02 Portfolioorientatie
9.03 PPP.mngt. implementatie

10. Omgevingscompetenties (zij)
10.01 Business
10.02 Permanente organisatie
10.03 Systemen, producten en technologie
10.04 Personeelsmanagement
10.05 Gezondheid, veiligheid en milieu
10.06 Financiele basiskennis
10.07 Juridische aspecten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement op basis van NCB versie 3