Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

De wet van succes

De discipline van persoonlijke effectiviteit kent een aantal goeroes, waarvan Napoleon Hill er wel uit springt. Napoleon Hill (1883 - 1970) was onderzoeker en was in de gelegenheid om meer dan 500 ondernemers, waaronder Andrew Carnegie en Thomas Edison, te bevragen waar hun succes vandaan kwam.

Bertrand Weegenaar | 7 mei 2013 | 1-2 minuten leestijd

De conclusies uit dit onderzoek publiceerde hij onder de titels The Law of Success (Engels) en Think Grow Rich (http://www.managementboek.nl/boek/9789079872237/think-grow-rich-nederlandse-editie-voor-de-21e-eeuw-napoleon-hill) Van deze boeken zijn miljoenen exemplaren verkocht (inschattingen schommelen tussen de 20 en 100 miljoen). De boeken zijn een inspiratie voor generaties ondernemers. Thoughts are things is één van de belangrijkste uitgangspunten. Hill heeft in later werk (Sleutels tot positief denken en Succes door een positieve instelling) diverse regels opgesteld waaronder ‘Succes is geloven in jezelf’ en ‘Wat iemand kan bedenken en geloven, dat kan hij bereiken’.

Don Green, nu directeur van het Napoleon Hill Foundation is in zijn zakelijk leven geïnspireerd geraakt door de lessen en regels die Hill heeft opgesteld. Aan de hand van citaten uit Hills werken vertelt Green in zijn levensverhaal in Everything I Know About Success I Learned from Napoleon Hill (Engels).

Gelardeerd met succesvolle verhalen van mensen die met weinig begonnen, veel lazen, studeren en hun geesteskracht aanwenden om succesvol te worden. Thema’s die Green aanspreekt omvatten wensen en disciplines, passie en visualiseren. ‘If you can visualize it in your mind, you can realize it in your life.’ Bij mij begint het hier wat te jeuken. The Secret (Nederlandstalig) avant-la-lettre. Lastig krijg ik het als The Law of Attraction op één lijn gesteld wordt met the Law of Gravity.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden