Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

MEER Moois - Nieuwsgierigheid, De stamhouder, en genieten van tofu

Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Liza, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 19 januari 2023 | 2-3 minuten leestijd

Liza’s keuze

Een tijdje geleden schreef ik een stukje over Emma's Amazing Asia Vega. Een boek dat ik, ik beken het maar meteen, volledig uitgezocht heb op de kleurrijke cover. Maar het is een super aankoop geweest! Vooral de basisrecepten voor bouillon en een uitgebreide lijst van producten die je in je keuken moet hebben staan, zijn voor mij enorm waardevol. Nu heb ik mijn collectie verrijkt met het boek Tofu. Wie kan er niet genieten van een stukje wiebelend, enigszins naar krijt smakend, stukje soja? Juist… Ik was dus al een tijdje op zoek naar een boek met goede recepten met tofu; wij eten het ondanks de gekke smaak namelijk graag als vleesvervanger. Gevonden! Dit boek staat vol met simpele en minder simpele gerechten waarbij tofu echt de hoofdrol speelt. Ik ben nog wel wat voorzichtig met de dessertrecepten. Tofupudding staat bij ons voorlopig nog niet op het menu.

Karins keuze

Hoewel ik Schaamteloos nieuwsgierig nog niet uit heb, beveel ik het je van harte aan. Danae Bodewes laat je nadenken over hoe jij nieuwe inspiratie en energie opdoet én hoe je daar nieuwsgierigheid voor kan inzetten. De auteur stelt jou als lezer ook heel veel vragen. Als je daar voor gaat zitten en er echt antwoord op geeft dan kom je werkelijk verder. Dus ik schrijf en streep in dit boek. Ga in gesprek met mijn beste vrienden over hoe zij mijn nieuwsgierigheid ervaren. Alleen daar krijg ik al nieuwe energie van. En dan heb je intussen ook nog eens nieuwe kennis op gedaan.

Marjans keuze

Journalist Alexander Münninghoff (1944-2020) was een veelzijdig man: hij was opgeleid in de Slavische taal- en letterkunde, wist alles over schaken en was politiek actief. En hij had een gouden pen. Dat bleek duidelijk toen hij in 2015 de Libris Geschiedenisprijs won met De stamhouder - een familiekroniek. Een onvoorstelbaar verhaal, opgetekend in een prachtige, meeslepende stijl. Onvoorstelbaar… maar echt gebeurd. Over zijn geraffineerde grootvader, die een van de rijkste zakenlieden van Letland werd, trouwde met een Russin en vlak voor de Tweede Wereldoorlog met achterlating van alles terug naar Nederland vluchtte… Over zijn door zijn jeugd getekende vader, die in de oorlog aan de kant van de Duitsers vocht, tegen de Russen, en daar bepaald niet ongeschonden uitkwam… En over zichzelf, de stamhouder van die opzienbarende familie - wat hij zelf helemaal niet wilde zijn… Een ongelooflijke, maar waargebeurde geschiedenis. Niet vreemd dat het boek verfilmd is: de serie wordt uitgezonden op de Nederlandse televisie in januari en februari 2023 en pakt net zo heftig als het boek.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden