Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Investeer als een kip met kop! - 'Ontwikkelingen in leren & ontwikkelen'

Stephan Obdeijn pretendeert uitdrukkelijk geen wetenschappelijke verhandeling te leveren met zijn boek Investeer als een kip met kop! - Zes trends met impact op werk, performance, leren en ontwikkelen. Het is een leesbaar en toegankelijk boek.

Sjia Cornelissen | 16 oktober 2020 | 2-3 minuten leestijd

Investeer als een kip met kop! - Zes trends met impact op werk, performance, leren en ontwikkelen van Stephan Opdeijn is een toegankelijk geschreven verhaal voor diegene die aan de hand van korte impressies van uiteenlopende organisaties een schets van ontwikkelingen op het gebied van leren & ontwikkelen wil gaan lezen.

De lezer krijgt een impressie van zes trends die impact hebben op het werk, het presteren van medewerkers en de inzet van Leren en Ontwikkelen, namelijk 1) Werken met technologie: automatisering en robotisering; 2) Langer werken: ontgroening en vergrijzing; 3) Balans in werken: duurzame inzetbaarheid; 4) Wendbaar werken: versnellen en flexibel: 5) Datagestuurd werken: big data en artificial intelligence en 6) Verantwoord werken: governance, transparantie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze trends worden afgesloten met een hoofdstuk over wat Leren en Ontwikkelen kan bijdragen.

De auteur geeft aan ernaar te streven dat Investeer als een kip met kop! praktische handvatten biedt voor directeuren en managers van organisaties bij het effectief inzetten van Leren en Ontwikkelen, Daarnaast biedt zijn boek voor Leer- en Ontwikkelprofessionals handvatten voor hun eigen (door)ontwikkeling naar professionals en teams.

De lezer wordt uitgenodigd om kennis te maken met de rijke praktijkervaring van de auteur. Vanuit zijn jarenlange professionele ervaring binnen zijn netwerk heeft Opdeijn menigeen bereid gevonden om haar/zijn ervaring te delen.

Opdeijn houdt een pleidooi voor het belang van duurzaam leren en ontwikkelen, en deelt zijn kennis en ervaring. Het boek is daarmee als ware een elegant visitekaartje voor Opdeijns EMC Performance en een pleidooi voor een professionele benadering. Een aanbeveling is om de geschetste 21e eeuwse vaardigheden aan het actuele ATD-competentiemodel voor talentontwikkeling te koppelen; meer verdieping aan te bieden voor professionals die langer in het vak van L&D rondlopen en de relatie tussen de zes trends met impact op werk, performance en ontwikkelen nog gestructureerder in relatie tot de in het boek opgenomen checklist uit te werken.

Voor wie op zoek is naar korte impressies van de ontwikkelingen op het gebied van leren & ontwikkelen bij uiteenlopende organisaties, biedt Investeer als een kip met kop! een toegankelijk verhaal.

Over Sjia Cornelissen

Sjia Cornelissen is Strategisch Adviseur I Duurzaam Leren & Ontwikkelen I Netwerken & Verbinden.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden