Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Intervisiespel

Spel (h) Nederlands 2019 9797090114205
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 464Hoogste positie: 44
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Interviseren is een veel gebruikte werkvorm waarbij professionals in een team van en met elkaar leren. De werkvorm is helder: iemand brengt een probleem of casus in; de andere deelnemers stellen vragen en geven tot slot advies. Een prima wijze om kennis met elkaar te delen. Veel organisaties beginnen dan ook enthousiast met intervisie, maar na verloop van tijd neemt de animo af: het zijn altijd dezelfde mensen zijn die een casus inbrengen, of die vragen stellen.

Hoe kunt u de intervisie fris en levendig houden? Hoe zorgt u ervoor dat iedereen betrokken blijft en een goede inbreng heeft? Het Intervisiespel biedt uitkomst.

Specificaties

ISBN13:9797090114205
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Uitgever:CINOP
Druk:1
Verschijningsdatum:21-8-2019
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
IntervisieSpel - 'Onaardige waardevolle vragen'
Annett Keizer | 8 november 2019
Wie kent dat niet van opleidingen, trainingen en interne werkvormen: intervisie als gestructureerde gespreksmethode? Vol goede moed pakken we er de spelregels voor de Incident-, Vijfstappenmethode of Roddelfeedback bij.
Lees verder
recensie
IntervisieSpel - 'Een mooie aanschaf'
Niels van Gorp | 18 oktober 2019
Het Intervisiespel is een praktische hulp bij het houden van intervisiebijeenkomsten. Zelf liep ik er geregeld tegenaan dat deelnemers elkaar gesloten vragen stellen of dat er ineens een vragenvuur losbarst door één of twee van de deelnemers.
Lees verder
recensie
Een goede vraag is tegelijk een antwoord
Bert Peene | 7 juni 2011
De juiste vragen stellen, dat is de kunst van intervisie. Vragen die iemand aan het denken zetten en hem uiteindelijk helpen een adequaat antwoord te vinden op het probleem dat hij heeft ingebracht. In intervisietermen: de centrale vraag. Om goede vragen te kunnen stellen, moet je ze echter wel eerst bedenken en dat blijkt in de praktijk erg moeilijk. Daarom ontwikkelden de ‘architecten in leren’ van het Goudse bureau MHR het Intervisiespel. Het spel wil vooral beginnende deelnemers helpen vaardig(er) te worden in het stellen van goede intervisievragen, zodat een intervisiebijeenkomst daadwerkelijk leidt tot leren van en met elkaar.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Monique Bellersen: ‘Voor nieuwe organisatievragen heb je nieuwe intervisiemethoden nodig’
Bert Peene 25 mei 2013 Het Praktijkboek intervisie van Monique Bellersen en Inez Kohlmann behoort sinds 2009 tot het vaste instrumentarium van heel wat professionals. De praktijkgerichte opzet van het boek maakt het tot een nuttige how to voor iedereen die de ontwikkeling van mensen in organisaties tot zijn (of haar) vakgebied rekent. Na drie jaar was het boek aan revisie toe en dat leidde tot een nieuwe, gewijzigde druk.

Over Linda Schlundt Bodien

Linda Schlundt Bodien is onderwijskundige, manager, consultant en projectleider. Ze startte haar carrière in het onderwijs en vervolgde haar loopbaan in diverse, landelijke onderwijsadviesbureaus. Als lid van het MT bij CINOP houdt zij zich bezig met dienstverlening op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt. In de afgelopen jaren heeft zij verschillende boekjes geschreven en educatieve teamspellen ontwikkeld ten behoeve van groei en ontwikkeling van professionals.

Andere boeken door Linda Schlundt Bodien

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Intervisiespel