Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Doorbreek de cirkel!

Hoe managers onbewust verandering blokkeren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789047004165
1
Voormalig Nr. 1Totaal 15 dagen
EvergreenTotaal 3443 dagen
Verkooppositie 1829Hoogste positie: 1
Direct te downloaden
6,99
6,99

Samenvatting

De meeste managers hebben tegenwoordig veel kennis over verandermanagement. Toch loopt het nogal eens spaak. 'Geen wonder,' zegt Arend Ardon, 'hun kennis stuurt maar zeer beperkt hun handelen. Zonder dat ze het weten hebben zij aannames over hun medewerkers die hen juist in de problemen brengen. En onbewust vertonen zij gedrag waarmee zij initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel van medewerkers ondermijnen. Om de situatie te redden, voeren ze de druk op en maken gevoelige onderwerpen onbespreekbaar. Onbewust en onbedoeld. Zo ontstaan vicieuze cirkels en terugkerende problemen.'

De enige manier om zulke taaie situaties te doorbreken is te begrijpen hoe je die als manager zelf in stand houdt. Ardon maakt glashelder hoe zulke situaties ontstaan en biedt doe-het-zelfinterventies om ze te doorbreken. Dit ideeënrijke, praktische en wetenschappelijk onderbouwde boek laat haarfijn zien wat er echt gebeurt terwijl we praten over verandering. Het is de ontbrekende schakel in de veranderliteratuur en verplichte kost voor elke manager, adviseur en student die wil begrijpen waarom het soms zo moeizaam gaat.

Specificaties

ISBN13:9789047004165
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:11-3-2011
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (7)

recensie
Doorbreek de cirkel!
Sebastiaan van der Valk | 4 maart 2015
Het is niet de kennis over veranderingen / transities die beperkt in het maken van de daadwerkelijke verandering, het is ons eigen handelen en ons eigen gedrag dat de verandering tegenhoudt. Zonder dat wij het weten.
Lees verder
recensie
Doorbreek de cirkel!
Bianca Buts | 30 augustus 2012
Wie kijkt er naar zichzelf of naar zijn eigen rol als je niet tevreden bent over het verloop van een situatie? Ben je bereid je eigen rol ter discussie te stellen als je je groen en blauw ergert aan je collega? Hoe vaak zeg je dat eerlijkheid een kernwaarde voor je is en hoe vaak ben je écht eerlijk?' 'Allemaal vragen waarmee ik in mijn hoofd zit na het lezen van het boek 'Doorbreek de cirkel!' van Arend Ardon.
Lees verder
recensie
Doorbreek de cirkel!
Nico Jong | 23 april 2012
Ondanks de beschikbaarheid van een uitgebreide veranderbibliotheek en uitstekende trainingen voor verandermanagers mislukken nog altijd te veel veranderingsprocessen. Arend Ardon promoveerde op een onderzoek naar de achterliggende redenen. 'Doorbreek de cirkel' is de handelseditie van zijn proefschrift.
Lees verder
recensie
Doorbreek de cirkel!
Ben Kuiken | 24 mei 2011
Doorbreek de cirkel! van Arend Ardon is een echte eyeopener voor managers die zichzelf geweldig vinden. Het boek biedt hen bovendien veel praktische adviezen hoe ze hun eigen weerstand kunnen slechten.
Lees verder
recensie
Doorbreek de cirkel!
José Otte | 11 mei 2011
Hoe blokkeren managers onbewust verandering? Arend Ardon deed er (promotie)onderzoek naar en schreef er 'Doorbreek de cirkel!' over. Dit handzame boek is een eye-opener voor velen.
Lees verder
recensie
Doorbreek de cirkel!
Gertjan de Groot | 4 april 2011
'Doorbreek de cirkel!' legt de vinger op de zere plek met de stelling dat managers zelf verantwoordelijk zijn voor hun mislukte veranderprojecten. Dat is een verademing omdat de meeste managementboeken medewerkers afschilderen als bron van weerstand tegen verandering. 'Doorbreek de cirkel!' is een must voor iedere manager die veranderingen wil realiseren, maar zich daarbij in zijn eigen voet schiet. Want met de beste intenties sorteren managers ongewenste effecten doordat ze onbewust precies het tegenover gestelde doen van wat zij zeggen.
Lees verder
recensie
Remmen zonder het te beseffen
Bert Peene | 21 maart 2011
Managers blokkeren zonder het te weten de verandering die zij zelf beogen. Of dat echt nieuws is, valt te betwijfelen, maar het wordt in ieder geval nog eens duidelijk uit de doeken gedaan in Doorbreek de cirkel! van Holland Consulting Group-vennoot Arend Ardon. Het boek is voorzien van een groot aantal praktijkvoorbeelden, de herkenbare plaatjes bij een vlot geschreven praatje.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
26 stemmen
17
3
1
4
1

Interviews en artikelen (7)

interview
Arend Ardon: ‘Creëer geen volgers maar leiders’
Paul Groothengel 4 oktober 2019 Wil je met succes veranderen, geef medewerkers dan ruimte. Zij zoeken immers naar zingeving, en dus naar een omgeving waarin ze ruimte krijgen voor zelfontplooiing en initiatief nemen, stelt managementconsultant en bestsellerauteur Arend Ardon. Maar hoe organiseer je dat?
interview
Zo werkt verandering: ‘We besmetten elkaar en kopiëren van elkaar’
Ronald Buitenhuis 26 mei 2019 Kunst en koken als metafoor voor veranderen. Letterlijk ruiken en ervaren hoe verandering proeft en eruitziet. Het kan. Arend Ardon zal het met anderen laten zien en ervaren tijdens het Veranderkracht-event op 15 november in Driebergen. Een gesprek.
achtergrond
Arend Ardon: Casestudy 'Ontketen vernieuwing!'
Arend Ardon 1 september 2018 Verlang je ook naar meer sprankeling, energie en beweging in je organisatie? Zou je ook willen dat er meer vernieuwende initiatieven vanuit de medewerkers ontstaan? Ben je al dat gepraat over veranderplannen ook zo zat?
nieuws
Eventverslag: Het goede voorbeeld
Nienke van Oeveren 19 november 2014 Verandering vindt vooral van binnen plaats, volgens de sprekers van het boekevent Buitengewoon veranderen. Onbewuste aannames belemmeren veranderingen, legt Arend Ardon uit. Oplossingen om mensen van binnen te raken, zijn feedback, storytelling en een proefwerkelijkheid creëren. 'Verandering is zelf handelen.'
nieuws
Uit de file
Justin van Lopik 14 mei 2012 Veranderen betekent praten, praten en nog eens praten. En aandacht. Zowel voor je gesprekspartners, maar ook voor jezelf. Dat is de conclusie die getrokken kan worden aan het eind van het Boekevent Doorbreek de cirkel, onder leiding van Arend Ardon, auteur van het gelijkgetitelde boek.
interview
De boekenkast van Arend Ardon, vertrouwensman en performer
Joep Schrijvers 18 januari 2012 Hij behoort tot de veertigers onder de veranderkundigen. Kent de praktijk als geen ander en maakt zich ook wetenschappelijk zeer verdienstelijk. Als je met hem praat, voel je je direct op je gemak. Hij schuwt geen onderwerp en vertelt net zo gemakkelijk over zijn vak als over zichzelf. Als vertrouwensman zit hij aan tafel bij bestuurders en managers. Hij schuwt de podia niet, is een rasperformer. Zijn specialiteit: gedragspatronen. Dit keer bij de boekenkast: Arend Ardon.
interview
Arend Ardon: ‘Echt veranderen vraagt geen verander- management!’
Bert Peene 29 september 2011 Heel veel verandertrajecten mislukken. Maar liefst zeventig procent, zo wil de mare. De oorzaak ligt bijna altijd buiten het management, zo weet het management. Vergeet dat maar, zo zegt Arend Ardon. Een belangrijke oorzaak voor het niet slagen van veranderingen zijn juist de verantwoordelijke managers. Zonder het te beseffen, blokkeren zij de verandering die ze zo graag tot stand willen brengen. Ardon schreef er een boek over, Doorbreek de cirkel!, dat weer een gepopulariseerde versie is van het proefschrift waarop Arend Ardon in 2009 promoveerde. Een ontluisterend boek, maar wel een boek met perspectief omdat het ook laat zien hoe je de valkuilen kunt ontlopen.

Over Arend Ardon

Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio, een bureau dat inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Ook treedt hij op als spreker en is hij als kerndocent aan diverse business schools verbonden. Hij doceert aan diverse business schools, onder meer als kerndocent aan de School of Business and Economics van de Maastricht University. Zijn onderzoek, waarop hij in 2009 promoveerde aan de VU in Amsterdam, kreeg veel aandacht in de media (landelijke dagbladen, managementbladen, radio en tv). Arend Ardon schreef eerder de bestsellers Doorbreek de cirkel! en Ontketen vernieuwing!.

Andere boeken door Arend Ardon

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Herken hardnekkige situaties
2. Weet hoe je denkt over veranderen
3. Zie wat je doet als het spannend wordt
4. Begrijp hoe je de situatie zelf in stand houdt
5. Durf het onbespreekbare bespreekbaar te maken
6. Begin in het klein

Persoonlijk bericht aan de lezer
Inspiratiebronnen
Over de auteur
Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Doorbreek de cirkel!