Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De ondernemende manager

Voor toekomstbestendige organisaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789052618432
Voormalig top 100Totaal 84 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Je zult maar manager zijn!

De kritiek op managers neemt de laatste tijd alleen maar toe. Ze zouden zakkenvullers, kille saneerders, incompetent zijn en professionals alleen maar in de weg zitten. Hoe leuk is het nog om manager te zijn? Leuk genoeg!

Maar er is wel iets aan de hand. In 'De ondernemende manager' belicht Norbert Greveling dat management als discipline op een dood spoor zit. Hij doet dit aan de hand van gebeurtenissen en waarnemingen uit de managementliteratuur en de praktijk. De focus is teveel komen te liggen op optimalisatie en beheersing. Een kentering is nodig in het denken over de rol en de betekenis van managers.

Dit boek introduceert het paradigma van de ondernemende manager en maakt duidelijk wat de kentering voor managers betekent. De auteur illustreert aan de hand van praktijkvoorbeelden wat u kunt doen om u als ondernemende manager te ontwikkelen en hoe u via waarde-innovatie kunt bijdragen aan een toekomstbestendige organisatie.

De auteur laat bovendien de meerwaarde van de kentering zien voor managers, hun organisatie, de professionals daarin en de maatschappij. De ondernemende manager verschaft managers nieuwe perspectieven en criteria om voor uzelf te bepalen of u de geschetste omslag gaat maken. Aan professionals, adviseurs, coaches en trainers verschaft het boek inzicht in actuele managementthema's en het functioneren van managers.

Specificaties

ISBN13:9789052618432
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:172
Uitgever:Boom
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
De ondernemende manager
Lex Beijersbergen | 11 januari 2012
De toegevoegde waarde van de manager staat ter discussie. Kritiek over de rol en betekenis van de manager neemt toe. De manager zou teveel beheersmatig, controlerend en risicomijdend zijn, terwijl juist in een tijd van economische recessie behoefte is aan een ander type manager. Namelijk het type manager dat in staat is om nieuwe perspectieven en meer toegevoegde waarde te creëren voor klanten, medewerkers en businesspartners. Met 'De ondernemende manager' wil Norbert Greveling de lezer in laten zien hoe je van 'beheersende' manager' kunt veranderen naar een 'ondernemende manager'.
Lees verder
recensie
De ondernemende manager
Nico Vreeswijk | 12 augustus 2011
Greveling gaat in 'De ondernemende manager' op zoek naar de redenen voor kritiek op management. Hij laat het niet alleen bij analyseren, en hij geeft aan dat toekomstbestendigheid en innovatie door ondernemend management het antwoord moet zijn. De ondernemende manager kan met zijn visie een keuze maken door een doel en daarmee perspectief en enthousiasme te bieden.
Lees verder
recensie
Management is verworden tot een ‘buzz word’
Bert Peene | 23 juni 2011
Een goede manager is een ‘control freak’ die van resultaatgerichtheid zijn beroep heeft gemaakt. De ‘balanced scorecard’ is zijn bijbel, bijdragen aan ‘shareholders value’ zijn voornaamste recht van bestaan. Mocht u dit beeld wat ongenuanceerd vinden, slaat u dan de literatuur er maar eens op na en u zult zien dat managers al jaren het mikpunt zijn van ongezouten kritiek. Zonder vuur geen rook, oordeelt Norbert Greveling in zijn pas verschenen boek De ondernemende manager nuchter. Maar wat kun je met die kritiek? Massaal managers ontslaan is geen optie, dus laten we eens kijken of die kritiek ‘ons’ ook iets leert. Of zij bijvoorbeeld kan leiden tot een ander perspectief waarmee managers voortaan kritiek in de kiem kunnen smoren.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
1
1
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Norbert Greveling: ‘Veel managers weten niet hoe zij met de knoppenkast moeten omgaan’
Bert Peene 15 juli 2011 Manager worden is ongetwijfeld nog steeds voor veel mensen een gedroomde carrièrestap, maar veel meer dan wat extra salaris lijkt zo’n promotie inmiddels niet meer op te leveren. Status in ieder geval niet. De hedendaagse manager is vooral een producent van data geworden, een controleur die geen idee heeft hoe hij mensen tot grootse daden kan inspireren. En die dus nauwelijks nog bijdraagt aan de toekomstgerichtheid van het bedrijf waar hij werkt. Het inspireerde Norbert Greveling tot een ontluisterend, maar tegelijk ook bemoedigend boek: De ondernemende manager. Want het kan anders, maar dan moeten managers wel bereid zijn het roer drastisch om te gooien.

Over Norbert Greveling

Norbert Greveling is strategieconsultant, procesbegeleider en soms coach bij veranderingstrajecten in het bedrijfsleven en de zorg. Zijn aandachtsgebieden zijn strategieontwikkeling, strategische samenwerking, besturing, ondernemerschap en innovatie, waarbij hij vooral wil bijdragen aan het versterken van de toekomstbestendigheid van organisaties. Greveling werkt vanuit Business Fit-ality, een management adviesbureau dat hij eind 2003 heeft opgericht, nadat hij een aantal jaren heeft gewerkt als senior partner bij Twynstra Gudde. Daarvoor werkte hij ca. vijftien jaar bij IBM Nederland, waar hij o.a. directeur is geweest van de IBM Consulting Group. Inmiddels heeft hij honderden opdrachten uitgevoerd bij zowel multinationals als bij middelgrote en kleinere organisaties. Hij is in 1990 gepromoveerd in Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven, waar hij in 1985 cum laude is afgestudeerd.

Andere boeken door Norbert Greveling

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Waarom een kentering nodig is
3. Een nieuw perspectief voor managers
4. Werken aan een toekomstbestendige organisatie
5. De focus van ondernemende managers
6. Ondernemend managen
7. Op weg

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ondernemende manager